Det er ikke mange skiturer som ender hos Møre Trafo. Men slik ble det for NTNU-student Marianne Waagan fra Kristiansund.

Marianne Waagan avbildet med trafoen som fikk navnet «Truls Trafo Marianneson» da hun jobbet som sommervikar hos oss.

– Hehe, ja det var slik det startet. Jeg og kjæresten min fra Ålesund var på vei til skitur og tok fergen over til Sykkylven. Da så jeg Møre Trafo-fabrikken fra veien og tenkte at det ville jo være midt i blinken for meg, forteller Marianne.

Master og fast jobb
Det endte i først i en sommerjobb, og nå i juni etter en master om virvelstrøm og energitap i transformatorer, skal Marianne begynne i fast jobb hos Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner.

Møre Trafo for medstudenter
Jobben er i boks alt før hun er ferdig med studiene i Trondheim. Derfor bidro hun også under presentasjonen av Møre Trafo for EMIL-studentene (energi- og miljøingeniørenes linjeforening) ved NTNU i Trondheim. Det skjedde i tospann med Møre Trafos distriktssjef for Midt-Norge, Nils Johan Sylte.

– Jeg syntes det gikk veldig bra, forteller den blide 25-åringen som snakket varmt om Møre Trafo som bedrift og arbeidsplass.

Konsentrert om oppgavene.

Attraktiv arbeidsplass
Også i spørreundersøkelser etter tidligere NTNU-presentasjoner, har Møre Trafo gjort et solid inntrykk. Der svarer en stor andel av studentene at Møre Trafo fremstår som en attraktiv bedrift både i forhold til sommerjobb og fast arbeid i bedriften.

Marianne er en av studentene som nå har fått fast arbeid og vil være sivilingeniør innen elkraft med spesialisering på energiomforming. Med andre ord en perfekt mach for både Marianne og Møre Trafo.

Viktig rekruttering
– Vi er selvsagt svært fornøyde med at Møre Trafo har en god standing blant studentene og at de ser på Møre Trafo som en attraktiv arbeidsplass. Det er viktig for rekrutteringen. Ekstra gøy var det selvsagt at Marianne i år kunne være med å presentere Møre Trafo for sine medstudenter, sier Nils Johan Sylte.

Flytter til Ålesund
Kjæresten til Marianne er fra Ålesund, han er sivilingeniør og har fått seg jobb. Til sommeren blir de samboere i Ålesund.

– Jeg gleder meg til å ta fatt i Møre Trafo. Jeg fikk et godt inntrykk av bedriften da jeg hadde sommerjobb der. Nå kan det jo hende at korona-viruset endret litt på timeplanen, men planen er at jeg skal begynne i Møre Trafo i juni, forteller Marianne Waagan.

Møre Trafo-utsikten er ikke så aller verst den heller.