Sjelden har interessen for fagdagen til Møre Trafo vært større. Dermed ble det to fagdager på rappen i år.

– Veldig mange ville være med. 30 kunder var påmeldt begge dager og til sammen var vi 66 deltagere. Kanskje var det en effekt av at Norge har åpnet opp igjen og at det har vært få arrangement i det siste. Men generelt sett er interessen for våre fagdager stor, sier Møre Trafos Lisbeth Bråstad i Kundeservice som nok engang kan fortelle om svært gode tilbakemeldinger fra de mange deltagerne.

Som tidligere var det både omvisning i produksjonen og ikke minst fikk deltagerne anledning til å bli bedre kjent med hverandre og prøve kokkeegenskapene sine på Atlanterhavsparken, Nord-Europas største saltvannsakvarium og vitensenter.

Hovedfokus
Administrerende direktør Leif Leira mener fagdagene er av stor betydning for både Møre Trafo og kundene.

– Det er veldig viktig å få kundene hit slik at de får litt informasjon om bedriften og konsernet. Omvisningen i produksjonen har vært hovedfokus. Uten unntak har alle blitt overrasket over hvor mye vi produserer selv av deler, og at veldig mye av jobben blir gjort av mennesker, forteller Leif Leira.

Deltagerne får innblikk i hele prosessen fra starten av produkt til det er ferdig testet i prøvestasjonen. Det samme gjelder for nettstasjoner, dører og ventiler. 

Ny innsikt
– Kundene ser også hvor mye forskjellig vi må ha av råvarer, maskiner og at det ikke er gjort på en dag å lære opp de som jobber her. Jeg tror mange får en ny innsikt i at dette arbeidet nok er mer omfattende og innom flere ledd enn det de trodde, sier Leif Leira som i likhet med de andre av arrangørene i Møre Trafo også får svært gode tilbakemeldinger på opplegget i Atlanterhavsparken.

Atlanterhavsparken
I Atlanterhavsparken var det klart for «en reise i Havlandet». Deretter var det på med Møre Trafo-forkle og klart for kokkelering i Atlanterhavsparkens kjøkken – Breisundet Matverksted – hvor deltagerne fikk prøve seg på det som ble forrettene til hovedretten basert på lokale råvarer fra sjø og land. 

Faglig input
Dagen derpå startet i auditoriet hos Møre Trafo med bedriftspresentasjon, foredrag og to timer omvisning i produksjonen. Etter at første pulje var unnagjort, var det samme kveld klart for runde to av fagdagen med 30 nye deltagere. EL-tjeneste ved Lars Dahle, Schneider Electric ved Yngve Andersson og Maxeta ved Geir Holt stod for faglig input med sine foredrag. 

Startet i 2013
Salgs- og markedssjef Ivar Lifjeld er svært sentral i fagdagene som Møre Trafo arrangerte første gang i 2013. Fagdagene har vært arrangert hvert år vår og høst med unntak av 2020 da covid-19 satte begrensninger. 

Ivar Lifjeld, salgssjef i Møre Trafo

Aldri sett en trafo
– Fagdagene ble til for å få en utveksling av erfaringer med våre kunder og brukere av våre produkter. Mange deltagere har aldri sett en trafo fra innsiden og kan på fabrikken få ta og føle på komponenter og snakke med fagpersoner direkte. Like viktig er kundenes tilbakemeldinger på ting de ser behov for og som gjør at vi kan utvikle våre produkter optimalt for dem. Dette er også en flott arena for å knytte kontakter mellom personer og bedrifter som deltar, sier Lifjeld.

Frankrike
Fagdagen(e) ble i år arrangert 20. og 21.oktober. I tillegg til fagdagene arrangerer Møre Trafo fagseminar med Color Line til Kiel i februar, og fabrikkbesøk i Frankrike sammen med Schneider Electric.