Møre Trafos største kunde, Hafslund Nett, fikk som vanlig en bokstavelig talt varm velkomst under besøket på fabrikken i Sykkylven.

– Vi er med på varmetester av transformatorer for å verifisere at de fungerer som de skal og er innenfor de avtalte normene. Dette går over mange timer så det blir bra temperaturer i lokalene, forteller senioringeniør Jørn Berntzen i Hafslund Nett.

Norges største nettselskap er inne i sin fjerde runde med leveranser fra Møre Trafo. I 2017 ble det  levert ca. 400 transformatorer.


Fra venstre: Kyrre Søholt, Nemanja Grubor, Jørn Berntzen, Ole Linstad og Gunnar Huynh

Proffe aktører

– Vi har et flott samarbeide og et veldig godt kundeforhold til Møre Trafo. For oss er det en stor fordel at de holder til her i landet. Det betyr rask og god service for å løse eventuelle problemer. Møre Trafo har vi lært å kjenne som en seriøs og svært profesjonell aktør, sier Berntzen.

Norges største

Det er ingen hvem som helst som er på kundelisten til Møre Trafo.  Hafslund Nett AS er i tillegg til å være Norges største nettselskap, det femte største i Norden med 700.000 kunder. Hafslund Nett eier og forvalter regionalnettet i Oslo, Akershus og Østfold. Regionalnettet dekker 41 kommuner med 1,55 millioner mennesker.

– Vi har rundt regnet 20 000 transformatorer i distribusjonsnettet vårt, forklarer Jørn Berntzen.

Miljø og kompetanse

Møre Trafo har alltid hatt fokus på miljøet, og var blant annet først ute med bruk av miljøoljer i sine transformatorer. Det var noe Hafslund Nett likte godt.

I likhet med Møre Trafo har Hafslund Nett stort fokus på miljøet og et klart mål om hele tiden å være best i klassen. Berntzen roser også ekspertisen som finnes i Møre Trafo og har tidligere uttalt at han regner produktsjef i Møre Trafo, Kårstein Longva, for å være den i Norge med best kompetanse på transformatorer.


Bildet viser temperaturstigning i samme varmeprøve.

Bildet vise testparameter og regulering av varmeprøve.