Marianne Waagan (25) er spent på hvem som blir hennes nye arbeidskollegaer når Møre Trafo nå skal ha fem, kanskje seks, nye medarbeidere.

– Jeg stortrives. Det er en flott og attraktiv arbeidsplass med svært gode betingelser – og masse nytt å bryne seg på, forteller den unge sivilingeniøren innen el-kraft.

Marianne Waagan, sivilingeniør innen el-kraft hos Møre Trafo

Sommerjobb og master
Marianne er fra Kristiansund, men bosatt med samboer i Ålesund. Etter sommerjobb og en master om virvelstrøm og energitap i transformatorer, fikk Marianne tilbud om jobb alt før hun var ferdig med studiene i Trondheim.

Bratt læring
– Det har vært mye nytt, store utfordringer og bratte læringskurver. Men det var jeg forberedt på. Under studiene hørte vi fra dag en at når du utdanner deg som ingeniør så er ikke alltid det du lærer på skolen som er det viktigste, men at du lærer deg å lære fort i arbeidslivet, forteller Marianne.

Flinke kollegaer
Før hun startet i Møre Trafo, hadde hun begrenset erfaring 3D-modulering og konstruksjon på datamaskin. Nå har hun lært enormt mye på kort tid.

– Ikke minst med hjelp fra veldig flinke kollegaer, sier Marianne.

Hun får opplæring på alt, og hun har også vært med i produksjonen for å bli bedre kjent med produktet som hun tegner.

Transformator til pappa
– Jeg monterte blant annet sammen en transformator som pussig nok skulle til Seivika i Kristiansund og de elektriske fergene i Fjord 1 – der min far jobber. Så nå håper jeg at jeg den holder mål så jeg får komme hjem til jul, ler Marianne.

Eneste jente
Hun er den eneste kvinnelige ingeniøren hos Skandinavias største produsent av fordelingstransformator og ferdigmonterte nettstasjoner. Nå håper hun at de kan bli to, men først og fremst håper hun på at det kommer søknader fra dyktige, kompetente unge ingeniører. Foryngelse av staben er noe Møre Trafo jobber målrettet med.

Fremoverlent bedrift
Møre Trafo går så det suser og hadde en ny rekordmåned i september. Det er ikke bare en trygg arbeidsplass, men også en attraktiv arbeidsplass hos en bedrift som jobber kontinuerlig med å være helt i front av utviklingen og som satser tungt på automatisering og ny teknologi.

Gode betingelser
– Så langt har jobben innfridd forventningene mine. Dessuten synes jeg som nevnt at betingelsene er veldig gode her. Selv om jeg er ung, så tenker også jeg litt langsiktig. Møre Trafo har svært mange gode ordninger – blant annet en pensjonsordning som gjorde samboeren min – han er også
sivilingeniør – svært så misunnelig, sier Marianne med et smil.

Studenter liker Møre Trafo
Marianne har selv bidratt som Møre Trafo-ambassadør og presentert bedriften for EMIL-studentene (energi- og miljøingeniørenes linjeforening) ved NTNU i Trondheim i lag med Møre Trafos distriktssjef for Midt-Norge, Nils Johan Sylte. I spørreundersøkelser etter slike presentasjoner, har en stor andel av studentene svart at Møre Trafo fremstår som en attraktiv bedrift både i forhold til sommerjobb og fast arbeid.

Bør takke ja
– Selv har jeg planer om å bli en god stund hvis Møre Trafo vil ha meg med videre etter prøveperioden på seks måneder. Det hadde vært gull med en tunnel fra Magerholm, men en 14 minutters fergetur og hyppige avganger er fortsatt godt innafor, sier Marianne som mener søkere som får tilbud om jobb hos Møre Trafo har all mulig grunn til å takke ja med et smil om munnen.

Her kan du lese mer om de ledige stillingene.

Ingeniør-utfordring
Administrerende direktør Leif Leira sier at den kanskje største utfordringen er å få tak i ingeniører innen el-kraft og at man derfor driver er målrettet og kontinuerlig rekrutteringsarbeid rettet blant annet mot studenter. Nå er Møre Trafo på jakt etter salgsingeniør, el-kraft ingeniører, ingeniør Nettstasjon, og IKT-
servicemedarbeider.

Går svært bra
– Et par av stillingene skal erstatte medarbeidere som skal slutte. El-kraft ingeniører og ingeniør Nett- stasjon er nye stillinger som gjenspeiler at Møre Trafo gjør det meget bra og at vi må øke kapasiteten vår, forteller Leira.

Yngre
Møre Trafo har jobbet målbevisst over tid med å få inn yngre medarbeidere og vil fortsette med det. Samtidig er en viss erfaring kombinert med god kompetanse og utdanning noe som vektlegges ved ansettelser.

– Vi ser gjerne flere kvinnelige ingeniører hos Møre Trafo, men vi er ikke en totalt mannsdominert bedrift. Vi har kvinner ansatt både i produksjonen og i merkantile stillinger, sier Leira.

En god medarbeider
– Hvordan vil du beskrive en god Møre Trafo-medarbeider?

– Stor arbeidskapasitet, gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, strukturert, tillitsskapende og positiv. Finner vi den rette så får han eller henne god opplæring på produkter og datasystemer, et godt arbeidsmiljø, fleksitid-ordning, god kollektiv pensjonsordning og gode, konkurransedyktige betingelser, forteller Leira.