En strålende fornøyd delegasjon fra Hafslund Nett fikk ny kunnskap og innsikt etter fabrikkbesøket på Møre Trafo.

– Veldig bra, både faglig og sosialt. Det er viktig for oss å møte en leverandør på denne måten, sier leder for Hafslund Netts avdeling for kundeprosjekter, Lars Davidsen.

Hele avdelingen med 18 mann og to damer var med på besøket på fabrikken i Sykkylven. Her fra presentasjon av Møre Trafo i autditoriet.

Største kunde
Hafslund Nett er Møre Trafos største enkeltkunde i Norge. Hafslund Nett er også Norges største nettselskap og det femte største i Norden med 710 000 kunder. Hafslund Nett eier og forvalter regionalnettet i Oslo, Akershus og Østfold, samt et distribusjonsnett som omfatter 35 kommuner i Oslo, Akershus og Østfold.

To store på XL
Møre Trafo er på sin side Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner. Når så mye handler om stor og størst var selvsagt XL-diner det helt naturlige restaurantvalget for en felles bacalao-aften.

Fordel Norge
– Vi har et flott samarbeid og et veldig godt kundeforhold til Møre Trafo. For oss er det en stor fordel at de holder til her i landet. Det betyr rask og god service for å løse eventuelle problemer, sier Davidsen.

Gullkantet avtale
Møre Trafo er stolt av å være leverandører til Norges største nettselskap, og svært fornøyd med at Hafslund valgte å fortsette det gode samarbeidet da ny avtale om levering av fordelingstransformatorer ble signert i august 2017.

En viktig årsak til Hafslunds valg av Møre Trafo er ifølge selskapet den gode erfaringen med Møre Trafos produktkvalitet, korte og presise leveringstider, samt den ekspertisen og det store fokuset på miljø som finnes i Møre Trafo. Avtalen som innebærer leveranser av 300-400 fordelingstransformatorer i året, løper i to år med opsjon på tre år til. En verdifull kontrakt til rundt 40-50 millioner kroner i året for Møre Trafo.

Strenge krav
Hafslund Nett er en kunde som har svært god kompetanse på transformatorer og som stiller strenge krav til Møre Trafo som leverandør.

– Men eksperter på transformatorer er vi ikke. Derfor var det svært lærerikt for oss å få så mye bra innsikt, input og kunnskap om Møre Trafo, fabrikken og produksjonen. En ting som overrasket oss var at det ligger så mye manuelt og dyktig «håndarbeide» i transformator-produksjonen. Det er lett for oss på utsiden å tro at det meste er automatisert, forteller Lars Davidsen.

En svært interessert gjeng under omvisning i produksjonen.

En hel avdeling
Hele avdelingen med 18 mann og to damer var med på besøket på fabrikken i Sykkylven. De fikk også med seg en byvandring i Ålesund med Sindre Nakken som guide etter at de ankom Ålesund mandag ettermiddag.

Tirsdag presenterte Møre Trafo seg i auditoriet før en svært interessert gjeng ble tatt med på omvisning i produksjonen. Under selve arrangementet var det Møre Trafos selger på Østlandet, Tore Tangen, som var ansvarlig.