Møre Trafos nye produktsjef Kyrre Søholt (36) har sans for spenning. Både i form av transformatorer, men også som aktiv klatrer og medlem av Klatreklubben i Ålesund.

Møre Trafo rekrutterte en tidligere ansatt for å få på plass en ny og dyktig produkt- og designsjef for transformatorer. Kyrre arbeidet i nærmere ti år hos Møre Trafo før han sluttet i 2021. Da som konstruktør i produktutvikling-avdelingen han nå er sjef for.

Møre Trafos nye design- og produktsjef, Kyrre Søholt

 

Trengte en pause

– Jeg var vel litt utbrent og lei, og følte at jeg trengte en pause og en litt roligere hverdag som var enklere å kombinere med studier som jeg fortsatt holder på med. Derfor valgte jeg å bli lærer og undervise på deltid på Fagskolen i Ålesund, forteller el-kraft ingeniøren som nå er tilbake hos Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner.

Hodejeger

Rekrutteringsbyrået med tidligere AaFK-trener Ivar Morten Normark i spissen, kontaktet Kyrre da Møre Trafo skulle ha en til å overta stillingen til Kårstein Longva. Kårstein er en av de fremste kapasitetene i Norge og Norden på transformatorer, så det er store sko som skal fylles etter Kårstein som siden 1983 har vært konstruksjons- og produktsjef ved Møre Trafo.

– Kårstein fortsetter to dager i uken en tid framover slik at jeg blant annet kan få fullført masteroppgaven min, og vi kan få til en smidig overgang sier Kyrre.

Master om transformatorer

Masteroppgaven handler om såkalt tomgangstap i transformatorer. Dette er tap som er i transformatorene uavhengig av belastning. Det handler om å redusere tapene, kunne gjøre bedre beregninger slik at man treffer bedre og har lettere for å finne og korrigere avvik.

Stor frihet

– Møre Trafo er en solid bedrift, med mange interessante oppgaver og mye frihet. Tar du et initiativ er det nesten ikke grenser for hva eller hvor mye du kan gjøre.  Det føles godt å være tilbake. Det jeg har stor sans for her, er at man her kan følge produktet gjennom alle stegene helt fra design til det er ferdig. Møre Trafo er en bedrift som gjør alt arbeidet selv, og det er veldig lite innkjøpte deler, forteller Kyrre som jobbet som energimontør i Sandøy Energi før han utdannet seg til elkraftingeniør.

Aktiv klatrer

Også på fritiden søker 36-åringen spenning. Han er fortsatt en aktiv klatrer og medlem av Klatreklubben i Ålesund hvor han tidligere også var svært aktiv i klubbarbeidet.

– Spennende, givende og veldig kjekt. Når man klatrer er det helt altoppslukende. Det som driver meg er nok først og fremst spenning og det å hele tiden kunne bli en bedre klatrer, sier Kyrre. 

En av Kyrres mange luftige klatreturer.

Sykler til Sykkylven

Om sivilstatus kan Kyrre fortelle at han er «nokså nylig gift». Han er fra Harøya, nå bosatt på Skåthaugen i Ålesund. Derfra tar det ti minutter med bil eller drøye 20 minutter med sykkel pluss ferge får å komme seg på jobb. Den sporty nye produktsjefen til Møre Trafo har stor sans for å bruke sykkelen til og fra jobb.