13 energimontør-lærlinger fra fylket fikk en grundig innføring i transformatorer og nettstasjoner under besøket på Møre Trafo.

Det var Møre Trafos distriktssjef for Midt-Norge, Nils Johan Sylte og seniorselger Olav Dalsbotten som tok imot den lærelystne gjengen.

Lærlingene er klar for en lærerik dag hos Møre Trafo.

Transformatorer
– Her får lærlingene en innføring i oppbyggingen av transformatorer fra a til å med spoler, kjerneblikk, olje og beholder. De får se hvordan vi vikler spoler og klipper kjernene. De får innføring i de forskjellige oljetypene som brukes og egenskapene til disse, litt om forskjellig ytelse av transformatorer som finnes, koblingsgrupper, transport, kontroll, plassering, temperaturer, utlufting, feilsøking, reparasjoner, skroting og gjenvinning av materialer, forklarer Nils Johan Sylte.
Lærlingene får også en gjennomgang av forskjellige typer nettstasjoner og hvordan disse er bygget og rigget.

Godt innblikk
– Det er flott at Møre Trafo stiller opp på denne måten. Møre Trafo gir lærlingene et svært godt innblikk i dette med transformatorer og nettstasjoner, sier Oddmund Dalhus som er opplæringskonsulent ved opplæringskontoret for Elektrofag i Møre og Romsdal.

Omvisning i fabrikken.

Elektro populært
Elektrofaget er et populært og fremtidsrettet yrkesfag og yrkesvalg med tanke på det grønne skiftet og elektrifiseringen av samfunnet som er på gang.
– Gjennom året har vi rundt regnet 350 lærlingeplasser og det er god rekruttering, men vi ser gjerne at enda flere jenter melder seg på. Elektrofaget bør være midt i blinken også for jenter, sier Dalhus.

Opplæringskontoret
Ved opplæringskontoret for Elektrofag i Brusdalen i Ålesund får lærlinger tett oppfølging under læretiden, teorikurs for de som trenger dette og andre aktuelle kurs til sine lærlinger og medlemsbedrifter.