Det handlet om spenning i praksis da studenter fra Teknisk fagskole El-kraft besøkte Møre Trafo.

Studentene fikk en grundig omvisning og innføring i produksjonen hos Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner.

Studentene får oppleve teori i praksis, og opplever dette som en viktig og nyttig del av studien.

Fornøyde studenter
– En veldig matnyttig dag. Utrolig spennende, relevant og viktig å kunne ta turen ut av teorien for å kunne se det hele i praksis. Vi fikk en innføring fra a til å om hvordan transformatorer blir bygd opp og laget. Det er en himla stor forskjell å lese om dette og å selv kunne se det, sier en svært fornøyd student, Øystein Longva Tennfjord (26) fra Tennfjord, på vei over fjorden etter studiedagen i Sykkylven. Han synes det er flott at Møre Trafo gir studentene så god tid til å stille spørsmål underveis, og at dyktige fagfolk tar seg tid til å gi fyldige, gode svar og forklaringer. Og spør du Øystein er også pizza-serveringen helt klart på pluss-siden..

Lærer og ansatt
Lærer Asbjørn Nesse har tidligere jobbet ved Møre Trafo og har i mange år tatt avgangselevene med til sin tidligere arbeidsgiver for å gi dem faglig input i praksis.

– Det er vel nærmere 20 år siden jeg sluttet ved bedriften, men det føles nesten som å komme «hjem» hver gang selv om mye har endret seg. Blant annet blir produksjonen stadig mer automatisert, men fortsatt kjennetegnes bedriften av at det er veldig flinke fagfolk som jobber der, mener Nesse. Han er også er imponert av veksten og omsetningsutviklingen hjørnesteinsbedriften i Sykkylven har hatt de siste årene.

Gode tilbakemeldinger
– Studentene gir alltid strålende tilbakemeldinger og gode skussmål av Møre Trafo etter slike besøk. De føler virkelig at de sitter igjen med et faglig utbytte. All ære til Møre Trafo for at de stiller opp på denne måten og virkelig tar studentene på alvor, sier Nesse.

Relevant og nyttig
Det er Møre Trafos Nils Johan Sylte som er ansvarlig for opplegget og han mener det er stimulerende å ha studenter på besøket for å kunne visse frem produksjon, fabrikken og virksomheten.

– De er oppriktig interesserte og stiller mange og gode spørsmål. Forhåpentligvis klarer vi å gi noe tilbake slik at de opplever studiebesøket her som relevant og nyttig. Tilbakemeldingene vi får tyder i alle fall på det, sier Nils Johan Sylte.