Runar Tandstad tar over ledelsen når nåværende adm.dir. Leif Leira går av med pensjon våren 2023.

Ny toppsjef i Møre Trafo, Runar Tandstad

Møre Trafo opplever stor vekst som følge av økende elektrifisering og er godt posisjonert for videre utvikling. Det er derfor ekstra hyggelig å få Runar Tandstad med sin solide ledererfaring og verdifulle kompetanse om bransjen, inn som ny toppleder.

– Vi er meget fornøyd med at Runar Tandstad har takket ja til denne stillingen. I tillegg til sin solide faglige kompetanse og innsikt i bransjen, har Runar riktige lederegenskaper til å utvikle selskapet videre. Ekstra hyggelig er det også at hans lokale forankring – han kommer fra Sykkylven og er bosatt her, sier styreleder Tor Rieve Kristiansen.

Runar Tandstad (57) kommer fra stillingen som sjef for Divisjon Nettforvalter i Møre Nett AS, med ansvar for nettutvikling, behovsvurdering og tiltaksprioritering for utbygging, drift og vedlikehold. Runar Tandstad er utdannet sivilingeniør innen elkraft, og har hatt flere lederroller innen energibransjen.

– Vi har vært gjennom en eventyrlig reise og for å rigge selskapet for videre vekst er vi avhengig av både endringsledelse og bransjeforståelse i toppledelsen. Med Runar på laget får vi en endringsorientert leder som har solid erfaring fra ledelse av teknologi- og kompetanseorienterte virksomheter, og han har avgjort de personlige egenskaper som trengs for å lede Møre Trafo i tiden som kommer, sier Rieve Kristiansen.

 

Møre Trafo inngår i konsernet Møre Electric Group AS og er Skandinavias største produsent av distribusjonstransformatorer og nettstasjoner og en viktig leverandør for å sikre stabil strømforsyning.