Det heleide datterselskapet til Møre Electric Group, svenske KL-Industri AB, satser stort og nytt med produksjonshall og egen betongfabrikk til 70 millioner svenske kroner.

Produksjonshallen med betongfabrikken og kontor er på total 2 335 kvadratmeter.

KL Industri er inne i en ekspansiv fase med en stor omorganisering, og 20.juni ble nybygget på drøye 2000 kvadratmeter offisielt åpnet. KL Industri er markedsledende i Norden på å utvikle, produsere, skreddersy og levere transformatorer og nettstasjoner.

Nettstasjoner i betong
Nettstasjoner i stål har vært og er fortsatt etterspurt, men markedet etterspør i stadig større grad nettstasjoner i betong. For å ha best mulig kontroll og kvalitet på betongproduksjonen og bli enda mer kostnadseffektive, har KL Industri AS bygd sin egen betongfabrikk. I tillegg til betongfabrikken er nybygget en multihall med flere produksjonslinjer.

Styrke posisjonen
– Vår ambisjon er å ytterligere styrke vår posisjon og samtidig være enda mer tilstede i nye segmenter. Våre kunders fremtid skal også være vår fremtid, sier virksomhetens vd, Tino Gournambassis, om hvorfor bedriften nå tar flere, nye grep.

Administrerende direktør i Møre Trafo, Tor Rieve Kristiansen, var med på åpningen av storsatsingen den 20. juni.

Fremtidsrettet
– Selv om dette ikke vil ha noen direkte betydning for Møre Trafo, er KL-industri AS en del av hele konsernet og derfor er den fremtidsrettede satsingen som virksomheten nå gjør blant annet gjennom effektivisering, imponerende og betryggende, sier Rieve Kristiansen.

Datterselskap
Møre Trafo eies av konsernet Møre Electric Group som igjen eies med 66 prosent av familiekonsernet Rieve-gruppen og 34 prosent av Schneider Electric. KL-Industri som siden 2000 har vært er et heleid datterselskap av Møre Electric Group, har vokst stort de siste årene og hadde i 2017 en omsetning på 480 millioner svenske kroner.

Betongfabrikken
Produksjonshallen med betongfabrikken og kontor er på total 2 335 kvadratmeter. Hallen er 18,5 meter bred og 108 meter lang. Første spadetak ble tatt i mars 2018. Den årlige produksjonskapasiteten er nærmere 4000 betongfundament, og ved fabrikken kan man støpe, montere og male 180 betonghus i året.

KL-Industri
Bedriften ble grunnlagt så tidlig som i 1946, og holder til i Finspång kommune i Östergötland i Sverige. Kommunen med sine 20 000 innbyggere grenser til kommunene Norrköping, Motala og Linköping.