Studenter fra NTNU og Fagskolen i Ålesund er svært fornøyde etter besøket på Møre Trafo.

– Et veldig bra og faglig nyttig opplegg. Veldig relevant og viktig med en tur ut av teorien for å se det hele i praksis. Synes Møre Trafo gjennomfører slike opplegg på en god måte. Det er kjekt å få omvisning med folk som kan sitt fag. Flott at det er mulig å stille spørsmål underveis, og man får gode svar. Jeg er veldig godt fornøyd, og det samme sier de andre i klassen, forteller Jørgen Ask Bakke fra fagskolen.

Fra auditoriet.

Faglig input

Asbjørn Nesse er lærer ved fagskolen og har tidligere jobbet på Møre Trafo. Han har i mange år tatt med elever fra fagskolen for å få faglig input fra en produksjonsbedrift. Elevene får grundig omvisning i produksjonen og stiller mange og gode spørsmål.

Omvisning ved Knut Stadheim -Møre Trafo, navn : Jørn Urke Synnes, Sander J. Trondsen, Ole Martin Rangul, Daniel Rølvåg Granhei, Karl-Martin Hellebust. Mathias Jämson. Bernhard Skram, Jørgen Ask Bakke, Ole-Kristian Karlsen.

Teori og praksis

Haakon Aasgaard går andre året på Elkraftsystemer ved NTNU i Ålesund. Også han syntes det er svært interessant og nyttig når man kan se teorien de har lært utført i praksis og hvordan alt blir bygd opp.

– Selv trodde jeg at mye av jobben med produksjonen var automatisert, men det er faktisk mennesker som fysisk må utføre jobben. Det overrasket meg litt. For øvrig et kjempebra opplegg fra start til slutt med informative og flinke personer som ga oss et godt innblikk i hvordan transformatorer blir laget, sier Haakon Aasgaard.

17 studenter fra NTNU og fagskolen var med på studiebesøket som Nils Johan Sylte fra Møre Trafo er ansvarlig for.

Omvisning ved Nils Johan Sylte – Møre Trafo, fra venstre: Mupendo Marien Numibi, Nikolai Nordstrand, Haakon Aasgård, Thomas Gjerde, Eike Garbe, Thor Martin Franksson, Asbjørn Nesse.