I fjor ble kapasiteten sprengt på Møre Trafos populære fagdager. Første fagdag i år ble derfor fylt opp med kunder og kontakter som har stått på venteliste i et halvt år for å få være med.

– Fagdagene i våres ble arrangert 10. april og 11.april med samme opplegg begge dager og med til sammen 60 deltakere. Utrolig kjekt å kunne ha fullt hus i to dager, sier Lisbeth Bråstad i Kundeservice hos Møre Trafo.

Atlanterhavsparken

Som vanlig starter fagdagen med besøk, sosialisering og kokkelering på Atlanterhavsparken og i akvariets klippfiskakademi. Her ble gruppen delt opp i fire lag der hver av lagene skulle lage to forretter til kveldens måltid i beste kokkekamp-stil.

Lagbilde og god stemning på kjøkkenet.

Sosialisering og kokkelering på Atlanterhavsparken.

Tett på produksjonen

I omvisningen på fabrikken på selve fagdagen kommer kundene tett på produksjonen, medarbeiderne og produktene til Møre Trafo som er i stadig vekst og nå teller 185 ansatte. Mange blir svært overrasket over hvor krevende produksjonen av transformatorer er, og hvor mye manuelt arbeid som ligger bak.

Omvisning i fabrikken.

Attraktiv arena

Opplegget og fagdagene hos Møre Trafo har blitt en attraktiv arena og møteplass hvor folk i bransjen kan treffes, bli kjent og utveksle erfaringer. Fagdagene er av stor betydning for både Møre Trafo og kundene, og har vært arrangert hvert år, vår og høst, siden 2013 med unntak av pandemiåret 2020.

Viktig

– Bakgrunnen for fagdagene er å få en utveksling av erfaringer med våre kunder og brukere av våre produkter. På fabrikken kan deltagerne ta og føle på komponenter og snakke med fagpersoner direkte, forteller salgs- og markedssjef i Møre Trafo, Ivar Lifjeld.

Kundenes tilbakemeldinger på Møre Trafo sine produkter er viktig slik at selskapet hele tiden kan utvikle og optimalisere løsningene sine, for brukerne og kundene. Deltagerne får innblikk i hele prosessen fra starten av produktet til det er ferdig testet og kontrollert. De får også innblikk i produksjonen av dører og ventiler, nettstasjoner og frittstående tavler.

Deltakerne

EL-tjeneste ved Lars Dahle holdt forelesning om metoder for å beskytte transformatorene mot overspenninger. Deretter fulgte Schneider Electric som hadde med Martin Andresen, Yngvar Andersson og Patrik Högstedt som viste ny teknologi for brytere, samt styre og kontrollsystemer for best mulig oppetid i strømnettet. De var med på begge samlingene. Denne gangen kom deltakerne fra Elinett, Elvia, Tendranett, Rakkestad Energi, Viken Energimontasje, ABDbd Elektro, Kvam Energi Nett, Vevig, Lede, Omexom, Energianlegg, Tensio TS og Straumen Nett.