Den populære kantina på Møre Trafo har blitt en smakfull pause fra arbeidsdagen. Her serveres både god mat og godt humør.

Agnieszka legger vekt på positive relasjoner. Hun starter alltid dagen med god energi, et smil og varme ord til kantine-gjestene. Foto: Tommy Rasmussen

– Kantina er en trivselsfaktor for ansatte med mat og en kantinesjef som gjør at man gleder seg til lunsjpausen, forteller fabrikksjef Steinulf Grøvik.

Kantinesjefen

Agnieszka Rusek omtales som en fantastisk person som er like god på å servere godt humør som god mat. Ifølge fabrikksjefen er hun alltid blid og positiv, og alltid opptatt av at det er nok mat også for de som er litt sent ute. Agnieszka kom til Norge fra Polen i 2008.

Når Agnieszka planlegger menyen sørger hun for at den er variert og at alle kan finne noe de liker. Foto: Tommy Rasmussen

Utrolig hyggelig

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på, og få folk til å trives med kantina og maten vi serverer, sier kantinesjefen som har jobbet som kantineleder siden 2021, og har mange års erfaring med å bestille varer og lage menyer.

Stortrives

Hun stortrives i kantina på Møre Trafo fordi hun liker å lage mat, og det å lage mat til så mange gir henne stor glede – ikke minst fordi hun får så mange positive tilbakemeldinger.

– Kantina er åpen fem dager i uken. Hver dag serverer vi buffet med pålegg, håndlagde salater, ferske grønnsaker, brød og baguetter. I tillegg serverer vi et varmt måltid en gang i uken, frisk frukt hver torsdag og dessert på fredag, forteller Agnieszka.

Noe for alle

Populært tilbud: Kantinen samler stadig flere trofaste tilhengere. Siden Agnieszka startet, har strømmen av besøkende økt jevnt. Foto: Tommy Rasmussen

Når hun planlegger menyen sørger hun for at den er variert og at alle kan finne noe de liker. I kantina på Møre Trafo er alle slags pastasalater veldig populære. Lasagne og vafler som hun serverer annenhver fredag er også to store favoritter.

Ansatte kan først prøve både maten og atmosfæren i kantina før de bestemmer seg for om de vil bli faste brukere.

– Da jeg begynte var det rundt 50 personer som spiste her – nå er det nærmere 90, sier Agnieszka.

For å benytte seg av den velsmakende maten i kantina, betaler hver ansatt 450 kroner i måneden. Møre Trafo bygde storkjøkkenet i 2016. Det driftes av ISS og lønna til Agnieszka blir betalt av Møre Trafo.

Smil om munnen

Agnieszka setter stor pris på de positive tilbakemeldingene fra kantinegjestene. Foto: Tommy Rasmussen

– Jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger. De er viktige fordi jeg da bedre kan tilpasse maten til folks behov og smak, og for meg er det en personlig tilfredstillelse når folk kommer til kantina med et smil om munnen og uttrykker sin begeistring, sier den blide kantinesjefen.

Tilpasser

Fersk og variert mat er første bud for Agnieszka, og hver salat og hvert varmt måltid beskriver hva slags allergener den inneholder. Dersom Møre Trafo har gjester i kantina med allergi eller matintoleranse, tilpasses måltidene til disse.

Positivt for miljøet

– Møre Trafo er en veldig stor bedrift, og kantina er et sted hvor folk fra ulike avdelinger kan møtes, snakke, ta en pause fra jobben og spise et måltid sammen. Jeg tror det å møte kollegaer over god mat har en veldig positiv innvirkning på arbeidsmiljøet. Og en fornøyd og god og mett medarbeider er også mer produktiv, smiler den populære kantinesjefen.

Positive relasjoner mellom ansatte er svært viktig for henne. Derfor kommer hun alltid på jobb med god energi, et smil om munnen og alltid et hyggelig ord til kantine-gjestene.

– Vi har også et motto om å «ta det du vil, men spis det du tar» fordi det er veldig viktig at det kastes så lite mat som mulig, sier Agnieszka.