Kanskje blir Møre Trafo arbeidsplassen til noen av de 35 EMIL-studentene (energi- og miljøingeniørenes linjeforening) som var på plass under bedriftspresentasjonen ved NTNU i Trondheim.

– Selv stortrives jeg på Møre Trafo, både faglig og sosialt. Det er en flott og attraktiv arbeidsplass med gode betingelser og ordninger – og masse nytt å bryne seg på, sier sivilingeniør Pernille Seth Hatlehol (31) som selv har vært EMIL-student ved NTNU i Trondheim.

Presenterte

Sammen med Møre Trafos distriktssjef for Midt-Norge, Nils Johan Sylte, presenterte Pernille Møre Trafo, produkter, jobb- og karrieremuligheter i Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner for ingeniør-studentene i Trondheim.

Sivilingeniør Pernille Seth Hatlehol og distriktssjef Nils Johan Sylte.

Lærer og lektor

Pernille fra Brattvåg takket i fjor vinter ja til jobb i Møre Trafo som El-Kraft Ingeniør transformator. Hun hadde inntil da jobbet som lærer – lektor med tilleggsutdanning på Haram videregående. 

Hun trivdes godt i jobben som lærer i Haram, og hadde egentlig ingen planer om å skifte yrke da hun ble tipset om en ledig stilling i Møre Trafo. Etter et bedriftsbesøk for å undersøke mulighetene, bestemte hun seg for å blåse nytt liv i sivilingeniør-karrieren sin. 

Spennende

– Både bedriften og mulighetene virket så spennende at jeg bestemte meg ganske fort for at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til å prøve ut. Det har jeg ikke angret på. Jeg stortrives med å jobbe som ingeniør i en produksjonsbedrift sammen med utrolig flinke, dyktige og hyggelige kolleger, forteller Pernille.

Studier og konstruktør

I Trondheim fortalte hun NTNU-studentene om sin egen studiebakgrunn og erfaringer før hun kom til Møre Trafo, og om sin arbeidsdag som konstruktør og det å jobbe som ingeniør i en produksjonsbedrift.

Pernille under foredraget for EMIL-studentene.

Engasjerte studenter

– Studentene virket oppriktig interesserte og engasjerte både hva jeg jobber med som ingeniør, i Møre Trafo som bedrift, produktene våre og om karriere- og utviklingsmulighetene. Spesielt virket de interessert i å høre om mine erfaringer om å jobbe som ingeniør i en produksjonsbedrift, sier Pernille som snakket varmt om både bedriften og arbeidsplassen.

Pernille synes det var stor stas å få være både ambassadør for bedriften og å få være med på presentasjonen for studentene.

God standing

Det er viktig for rekrutteringen at Møre Trafo har en god standing og fremstår som en attraktiv bedrift for studentene. I spørreundersøkelser etter tidligere NTNU-presentasjoner har Møre Trafo gjort et solid inntrykk. Der svarer en stor andel av studentene at Møre Trafo fremstår som en attraktiv bedrift både i forhold til sommerjobb og som fast arbeidsplass.

Går så det suser

Det er en utfordring å få tak i ingeniører innen el-kraft, men Møre Trafo er ikke bare en sikkert arbeidsplass, men også en spennende, attraktiv arbeidsplass med en enorm ordreinngang. Bedriften går så det suser, og presset er spesielt stort på produksjon og levering av transformatorer. Møre Trafo bidrar meget sterkt til det grønne skiftet i Norge hvor «alt» skal over fra fossilt til elektrisk som busser, biler, båter og ferger.

Derfor bidro hun også under presentasjonen av Møre Trafo for EMIL-studentene (energi- og miljøingeniørenes linjeforening) ved NTNU i Trondheim. Det skjedde i tospann med Møre Trafos distriktssjef for Midt-Norge, Nils Johan Sylte.