85 deltagere fra hele 32 forskjellige foretak og bedrifter var med på Møre Trafos årlige tur til Kiel med faglig innhold og påfyll av ny kunnskap.

– 85 påmeldte er ny rekord. Det er 13.gangen vi har dette arrangementet og påmeldingene øker for hvert år. Dette er en årlig begivenhet som vi virkelig gleder oss til og interessen for arrangementet gjenspeiler jo at dette er noe som treffer godt i bransjen, sier Ivar Lifjeld, Salgs- og Markedssjef i Møre Trafo.

Arena og møteplass

Kiel-turene er en arena og møteplass for kunder og leverandører, for ny kunnskap, faglig påfyll og utveksling av erfaring, nyttig informasjon og nettverksbygging. I år var det i tillegg morsom underholdning med Kahoot med spørsmål knyttet til foredragene og flotte premier fra leverandørene.

En institusjon

Etter siste foredrag torsdag, ble all oppmerksomhet rettet mot mannen som i så mange år har vært en institusjon i Møre Trafo. Seniorselger Olav Dalsbotten begynte i Møre Trafo i 1975, og til sommeren takker han av etter hele 47 år ved hjørnesteinsbedriften i Sykkylven som dag er Skandinavias største produsent av fordelingstransformatorer og ferdigmonterte nettstasjoner.

Data-gründer

Han ble på Kiel-turen introdusert av Ålesund-gründeren André Eidskrem etter sistnevntes foredrag om de spennende planene rundt et stort og ambisjonsrikt datasenter i Mo Industripark i Mo i Rana.

IT-gründer André Eidskrem

Eventyrlig reise

Olav benyttet anledningen til å takke for seg etter en eventyrlig reise i Møre Trafo. Han begynte i Møre Trafo som nyutdannet elkraftingeniør fra NTH i januar 1975 og siden ble han værende. De siste
årene har han også fått med seg den eventyrlige veksten i elektrifiseringen av trafikken på sjø og land hvor Møre Trafos produkter er helt avgjørende for denne utviklingen.

Mr. Møre Trafo

I Energiteknikk, nettavisen for energibransjen, blir han hyllet og omtalt som selve Mr. Møre Trafo. I artikkelen hetter det at Olav Dalsbotten blant nettfolkene for lengst er blitt et begrep, og for Møre Trafo har han vært en krumtapp med et enormt stort kontaktnett i energibransjen. I salgsarbeidet har Møre Trafo blitt frontet en svært kompetent, blid mann med et vennlig og vinnende vesen. Etter at Olav takket for seg, reiste alle seg spontant, applauderte og hyllet Mr. Møre Trafo.

 

Mr. Møre Trafo aka seniorselger Olav Dalsbotten. Han har vært i Møre Trafo siden 1975. Til sommeren takker han av etter hele 47 år ved hjørnesteinsbedriften.