Norges største nettselskap Elvia møtte Skandinavias største produsent av transformatorer og nettstasjoner da de besøkte Møre Trafo.

Omvisning i fabrikken.

– Vi var så heldige å få hele 20 prosjekt- og produksjonsledere fra avdelinger i nord og sør i Elvia AS på besøk til fabrikken i Sykkylven, og vi fikk presentert vår virksomhet på en veldig god måte, forteller Ivar Lifjeld, salgs- og markedssjef i Møre Trafo.

To millioner nordmenn

Elvia AS har blitt et gigantisk og landets største nettselskap. Det ble etablert 1.januar 2020 etter en sammenslåing av Eidsiva Nett og Hafslund Nett. Elvia har en kundemasse på 960 000 husstander. Det betyr at selskapet er ansvarlig for å sikre at over to millioner mennesker i Innlandet, Viken og Oslo har strøm i stikkontaktene sine.

Større enn Danmark

Elvia dekker og overvåker 24/7 hele året et nettområde på 50 000 kvadratkilometer som er litt større enn Danmark. Norges største nettselskap har 860 ansatte, 66 000 km med nett og kabel og en samlet energileveranse på 30 TWh. Årlig investeringer er to milliarder norske kroner, og selskapet har en omsetning på litt i overkant av syv milliarder kroner. Elvia har hovedkontor på Hamar og på Skøyen.

Grønt skifte

På sine nettsider forteller selskapet om sitt fokus på bærekraft, og at selskapet er godt rigget for fremtiden og elektrifiseringen av nordmenns hverdag. En elektrifisering og et grønt skifte som også Møre Trafo er sterkt involvert både til lands og til vanns.

Her får Elvia godt innblikk i produksjonen av både transformatorer og nettstasjoner.

Godt innblikk – stor stas

Hensikten med besøket var å få et godt innblikk i produksjonen av både transformatorer og nettstasjoner, samt nyheter i prosjekt og bestillingsportalen som benyttes. For Møre Trafo sin del er det både viktig og stor stas å kunne få vist frem selskapet på denne måten.

Stor interesse

Omvisningene ble godt mottatt, og det var av stor interesse for deltagerne å være så tett på produksjonen av transformatorer og se hvordan den jobben gjøres med de forskjellige typene. De fikk også en innføring i hvordan vi bruker prøvestasjonen vår for sluttkontroll av transformatorer og hvilke metoder vi bruker for feilsøking.

Forrykende byvandring

– Besøket den 6.-7.desember ble innledet med en byvandring i Ålesund for alle de sporty deltagerne som trosset bitende kulde og snøvær for å få oppleve den attraktive jugendbyen forteller Ole Linstad, distriktssjef i Møre Trafo.

Byvandring i Ålesund, i klart og kaldt vær.