Møre Trafos 14. fagseminar på bølgen blå ble nok en gang en suksess med 67 deltagere fra hele 34 bedrifter.

Det kunne ha blitt mye sjø og mye sprøyt, men Møre Trafo traff godt og klarte å lande seminaret på en svært så matnyttig måte, både faglig og sosialt.

– Vi var heldige med timingen mellom to forrykende uværsperioder i Skagerak med urovekkende bølgehøyder. Hele båtturen vår foregikk i rolig sjø og i Kiel ble vi møtt med strålende sol og plussgrader som ga en herlig fornemmelse av vår, forteller Salgs- og Markedssjef i Møre Trafo, Ivar Lifjeld om fagseminaret om bord på Color Line Magic fra 1. til 3.februar.

Vårstemning i Kiel, vi var heldige med været.

God miks

Ivar kan fortelle at det var en god miks av nettselskaper, entreprenører, industri og leverandører som deltok. Årets foredrag tok for seg temaer som varmgang i skjulte tilkoblinger, transformatoroljer, nettstasjonsovervåkning, gassfrie bryteranlegg og solcelleparker.

Solceller

Spesielt solcelleparker presentert av Vebjørn Sortebekk fra Føie AS, engasjerte sterkt med de utfordringer dette medfører for vårt elektrisitetsnett som opprinnelig er bygd for ensidig innmating. Det planlegges i Norge nå bygging av mange solcelleparker i typiske størrelser fra 4-8 Megawatt. Dette var helt utenkelig for noen år siden, men med dagens kraftpriser ser vi at nye produksjonsmetoder av elektrisitet blir lønnsomme.

Foredrag Solcelleparker med Vebjørn Sortebekk fra Føie.

Kahoot om foredragene

På fagseminaret er det tre temaforedrag fordelt på onsdag og torsdag formiddag. Deretter er det tid for å sjekke hva som sitter av foredragene med Kahoot-spørsmål fra presentasjonene. Her vanker det flotte premier til de som har fulgt med i timen, og masse ros til Kahoot-generalene fra Møre Trafos distriktssjefer Ole-Christian Linstad og Tore Tangen.

God stemning

Torsdag starter med at leverandørene presenterer sine nyheter, og deretter er det tid for en tur på land med muntert sosialt samvær. Mange la turen til Kieler Bryggeri hvor en kunne smake lokalt brygg, saltkringler og la seg underholde av sang fra Ulf Sørbø i Maxeta. Det blir god stemning av slikt.

Uten mat og drikke duger heltene ikke.

Attraktiv arena

Med sine fagseminarer har Møre Trafo klart å skape en attraktiv arena for nettselskaper, entreprenører, industri og leverandører. Etter avsluttende foredrag torsdag er det duket for festmiddag og kurs for Oslo Havn.
Svært fornøyde

– Vi får svært gode tilbakemeldinger på fagseminarene våre, og er allerede i gang med å planlegge neste års arrangement om bord på Kielfergen. Møre Trafos distriktssjef Nils Johan Sylte og Lisbeth Bråstad, Kundeservice, legger ned et solid stykke arbeide for at vi lykkes så godt med dette opplegget. Dessuten leverer Color Line et topp produkt med perfekte rammer rundt både det faglige og sosiale, sier en godt fornøyd Ivar Lifjeld i Møre Trafo.